'Bruma heeft vooralsnog geen trek in transfer naar Brazilië'

13 juni 2022, 21:14

Armindo Bruma gaat PSV deze zomer naar alle waarschijnlijkheid verlaten. Maar een transfer naar het Braziliaanse Botafogo, dat lijkt 'm niet te worden. 

Globo Esporte pakte maandagochtend uit met het nieuws dat Botafogo aan het onderhandelen zou zijn met PSV over een transfer van Bruma. Maar de aanvaller ziet een vertrek naar de Braziliaanse topclub vooralsnog niet zitten. Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad althans. De verslaggever bevestigt dat Botafogo heeft geïnformeerd naar de status van Bruma, 'maar dat gaat hem nu in ieder geval niet worden voor de PSV-aanvaller', schrijft Elfrink. 'Het is op dit moment geen optie voor hem, klinkt het vanuit zijn entourage. Bruma meldt zich behoudens onvoorziene ontwikkelingen maandag gewoon in Eindhoven', voegt Elfrink daar nog aan toe. 

Hoewel Bruma in het afgelopen seizoen zeker niet onomstreden was in de ploeg van de inmiddels vertrokken Roger Schmidt, kwam de aanvaller in 46 officiële wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij tien keer en verzorgde hij vier assists. Geen indrukwekkende cijfers, maar die hebben desondanks tot interesse geleid van meerdere buitenlandse clubs. Eerder deze maand onthulde het Eindhovens Dagblad nog dat 'een aantal' Turkse clubs naar de aanvaller heeft geïnformeerd. Bruma heeft bij PSV nog een contract tot medio 2024. Ruud van Nistelrooij heeft weliswaar nog niet bekendgemaakt wat zijn plannen met de Portugees zijn, maar de Eindhovenaren staan naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek deze zomer. 

Of PSV bij een vertrek nog een groot deel van de in 2019 betaalde transfersom terugziet, is nog maar de vraag. De Eindhovenaren telden drie jaar geleden een slordige twaalf miljoen euro neer voor zijn komst. Bruma heeft de hoge verwachtingen echter niet kunnen waarmaken. In het seizoen 2020/2021 werd hij zelfs nog verhuurd aan Olympiakos. Bruma droeg eerder het shirt van Sporting Portugal, Galatasaray, Gaziantepspor, Real Sociedad en RB Leipzig. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen