Niet Lang, maar ploeggenoot siert de cover van Italiaanse krant

13 juni 2022, 17:21

Noa Lang heeft naar eigen zeggen de Belgische competitie 'heet gemaakt'. De aanvaller kwam in de zomer van 2020 over van Ajax en groeide sindsdien uit tot een van de smaakmakers in België. Maar de kans is groot dat Charles de Ketelaere, ploeggenoot van Lang bij Club Brugge, eerder een toptransfer te pakken heeft. 

Toen Lang in 2020 zijn handtekening zette onder een contract bij Club Brugge, moest de grote doorbraak van De Ketelaere nog plaatsvinden. De Ketelaere debuteerde in 2019 weliswaar al in de hoofdmacht, maar veroverde een seizoen later pas een basisplek in het elftal van toenmalig trainer Philippe Clement. Samen met Lang had hij een groot aandeel in de landstitel in 2021. Beide aanvallers waren ook in het voorbije seizoen niet weg te denken uit de Brugse ploeg, al was De Ketelaere minder omstreden dan Lang. 

Lees ook: Opvallend afscheidsinterview Lang: "Ik heb België heet gemaakt"

De Belg was in 49 officiële wedstrijden in alle competities goed voor achttien doelpunten en tien assists. Lang maakte er zelf negen en stelde vijftien keer een ploeggenoot in staat om te scoren. De kans is groot dat zowel De Ketelaere als Lang zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge al heeft gespeeld. Lang heeft zijn ambitie om deze zomer een transfer te maken niet onder stoelen of banken gesproken. In een opmerkelijk interview met Het Laatste Nieuws verzekerde hij dat de Belgische Jupiler Pro League hem niet meer terug zal zien. Lang wordt al geruime tijd gelinkt aan AC Milan, evenals De Ketelaere. 

De kampioen van Italië lijkt echter vooral een hoge pet op te hebben van De Ketelaere. De Rode Duivel siert deze maandag namelijk de cover van La Gazzetta dello Sport, een gerenommeerde sportkrant in Italië. AC Milan zal diep in de buidel moeten tasten voor de komst van De Ketelaere. Hij moet naar verluidt een slordige veertig miljoen euro kosten. Daarmee zou De Ketelaere in één klap de duurste uitgaande transfer in de historie van Club Brugge én de Belgische competitie worden. Het record staat nu nog op naam van Jonathan David, die in de zomer van 2020 voor 27 miljoen euro vertrok naar OSC Lille. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen