Basisplaats Janssen zorgt mogelijk voor systeemwijziging

13 juni 2022, 14:56   Bijgewerkt: 13 juni 2022, 15:27

Vincent Janssen begint dinsdagavond in de basis bij het Nederlands elftal. De spits van het Mexicaanse Monterrey krijgt tegen Wales de kans om zich te bewijzen als aanspeelpunt. Mogelijk zorgt dat er wel voor dat Oranje in een ander systeem aan zal treden.

Op 10 oktober 2017 kwam Janssen voor het laatst in actie namens Oranje, maar dinsdagavond krijgt hij opnieuw een kans. De spits, die door zijn transfer naar Mexico in Nederland compleet van de radar verdween, kan in de ogen van de bondscoach uit de voeten als aanspeelpunt. Louis van Gaal laat al langere tijd weten nog op zoek te zijn naar een spits die als aanspeelpunt kan spelen.

"Memphis en Bergwijn zijn andere types", gaf Van Gaal maandagmiddag aan op de persconferentie. "Ik zoek een aanspeelpunt Daarom speel ik met twee spitsen. Janssen heeft laten zien in Mexico dat hij een aanspeelpunt is en makkelijk scoort. Hij moet dicht bij zichzelf blijven en toch het takenpakket uitvoeren wat we afspreken", aldus de bondscoach.

Mogelijk past Louis van Gaal dinsdagavond tegen Wales ook zijn systeem aan wegens de basisplaats voor Janssen. De 70-jarige coach wilde er niet al te veel over kwijt, maar liet doorschemeren dat het goed zou kunnen dat Janssen niet met iemand anders, maar alleen in de spits staat tegen de nummer laatst van de Nations League-groep.

Lees ook: Matthijs de Ligt krijgt aanvoerdersband en verklapt nieuwe positie

Cillessen en De Ligt

Naast de basisplaats voor de 27-jarige aanvalsleider maakte Louis van Gaal ook bekend dat Jasper Cillessen en Matthijs de Ligt zullen starten. Cillessen is weer hersteld van een lichte blessure en neemt de plek van Mark Flekken over, terwijl De Ligt zich mag opmaken voor een wedstrijd waarin hij de aanvoerder van het Nederlands elftal zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen