Van Basten zet Messi niet op podium van voetbalgrootheden

13 juni 2022, 14:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi komt niet voor in de top drie van Marco van Basten waarin hij de beste voetballers aller tijden heeft samengesteld. De analist van Ziggo Sport werd door France Football, dat de Ballon d'Or-verkiezing zal organiseren, gevraagd naar zijn ultieme voetbalgrootheden. 

"Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff zijn voor mij de drie grootste spelers aller tijden", geeft de oud-voetballer aan bij het Franse medium. "Als kind wilde ik altijd Cruijff zijn." Ondanks dat Messi tot nu toe in zijn loopbaan zeven keer de Ballon d'Or won, staat hij niet op het podium van de 57-jarige analist. Daar heeft Van Basten één belangrijke reden voor.

"Messi is ook een geweldige speler, maar Maradona heeft altijd meer persoonlijkheid gehad", aldus de oud-spits van onder meer AC Milan en Ajax. "Messi is niet degene die zichzelf op de voorgrond zet om oorlog te voeren." Vanwege een matig seizoen van de Argentijnse buitenspeler bij het Franse Paris Saint-Germain lijkt Messi dit jaar geen kans te maken op zijn achtste Ballon d'Or.

Zelf wist Van Basten in zijn loopbaan drie keer te Ballon d'Or te veroveren. In 1988, 1989 en 1992 was hij de concurrentie te slim af. Dit jaar lijkt Karim Benzema een grote kanshebber om de prestigieuze prijs te winnen. De Franse spits kende een fantastisch seizoen bij Champions League-winnaar Real Madrid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

redacteur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeven*

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen