Aanvoerder Cambuur kiest voor avontuur in KKD bij Willem II

13 juni 2022, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik Schouten komt na de zomer uit voor Willem II. De 30-jarige centrumverdediger kon bij SC Cambuur blijven, maar kwam er niet uit met de club uit Leeuwarden. Nu kiest de ervaren verdediger ervoor op een lager niveau bij de degradant uit Tilburg aan de slag te gaan.

De stap van Schouten naar de Keuken Kampioen Divisie is opvallend, aangezien Cambuur graag met de centrumverdediger door wilde gaan. De club kwam er na meerdere gesprekken echter op het financiële vlak niet uit met de voetballer, waardoor hij besloot zijn avontuur bij de Friese club te beëindigen en transfervrij op zoek te gaan naar een nieuw avontuur.

"Willem II is een grote club en heeft een Eredivisie-waardige uitstraling, geeft de 30-jarige voetballer aan als eerste reactie op zijn transfer. "De trouwe aanhang zorgt elke keer weer voor een fantastische sfeer in het stadion. Ik heb heel veel zin om te starten en ben enorm trots op het vertrouwen dat ik krijg vanuit de club", besluit Schouten.

Met Willem II heeft Schouten een nieuwe uitdaging gevonden. Willem II heeft de komst van de centrumverdediger, die voor drie jaar tekent, maandagmiddag bevestigd. In het Koning Willem II Stadion zal Schouten de derde centrumverdediger worden. Momenteel heeft de degradant Ulrik Jenssen en Freek Heerkens al onder contract staan.

Willem II was niet de enige club die geïnteresseerd was in de diensten van de verdediger, want ook De Graafschap hoopte de Schouten toe te voegen aan de selectie. Technisch manager Peter Bijvelds sprak volgens De Gelderlander met Schouten, die Willem II echter boven de Doetinchemse club verkoos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen