Liverpool en Benfica akkoord over transfer van 100 miljoen euro

13 juni 2022, 07:35

De transfer van Darwin Nuñez naar Liverpool is op een haar na rond. Benfica heeft zondagnacht via de officiële kanalen bevestigd dat er een akkoord is bereikt over de transfervoorwaarden. De vaste transfersom bedraagt 75 miljoen euro. Door bonussen kan het totaalbedrag oplopen tot honderd miljoen euro.

Er moet nog een aantal hordes worden genomen om de toptransfer te completeren. Allereerst moet Darwin een akkoord bereiken met Liverpool. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Sterker nog: afgelopen week meldden meerdere media dat de speler en club al overeenstemming hebben bereikt over de persoonlijke voorwaarden. Doorstaat Darwin straks de medische keuring in Liverpool, dan staat niets de transfer nog in de weg.

Zo lijkt Liverpool zijn gewenste spits ruim voor de start van het nieuwe seizoen binnen te hebben. Darwin werd de afgelopen tijd ook aan andere clubs gelinkt. Het Manchester United van trainer Erik ten Hag is veelvuldig genoemd als potentiële bestemming voor de 22-jarige Uruguayaanse spits. Darwin zal naar het zich laat aanzien volgend seizoen weliswaar op Old Trafford te bewonderen zijn, maar niet in het United-shirt.

Darwin is een fysiek sterke spits met een neusje voor de goal. Afgelopen seizoen werd hij topscorer van de Portugese competitie met 26 doelpunten in 28 wedstrijden. Deze zomer maakt hij voor de derde keer een miljoenentransfer. In 2019 stapte hij voor enkele miljoenen over van Peñarol (Uruguay) naar Almería, een jaar later verkocht de Spaanse club hem voor 24 miljoen euro door aan Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen