'Hereniging met De Ligt lonkt voor Neres: Juve start gesprekken'

'Hereniging met De Ligt lonkt voor Neres: Juve start gesprekken'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 juni 2022 – Voor David Neres lonkt een transfer naar de Italiaanse top. Hoewel de Braziliaan nog geen minuut heeft gespeeld voor Shaktar Donetsk, heeft Juventus contact gezocht met diens entourage.

Dat meldt het Italiaanse Tuttosport althans. Neres streek in de winter van 2017 neer bij Ajax. Na een moeizame start in Amsterdam groeide hij tijdens zijn tweede seizoen uit tot sterkhouder en publiekslieveling. De beste versie van Neres kregen Nederland en Europa te zien in 2019. Hij kon Ajax dat jaar in de winter nog verlaten voor een Chinees avontuur, maar daar wilde de Amsterdamse clubleiding niet aan meewerken. Daar kreeg zij geen spijt van. Neres vormde met zijn snelheid en diepgang een belangrijke schakel in de succesformatie van Erik ten Hag, die zich op een haar na plaatste voor de Champions League-finale. 

Maar hoe goed Neres dat seizoen was, hoe weinig hij, mede door veel blessureleed, kon imponeren in de jaren die volgden. Hij werd voorbijgestreefd door zijn landgenoot Antony, waarna hij zijn conclusies trok en Ajax begin dit jaar verruilde voor Shaktar Donetsk. Maar zijn officiële debuut voor de Oekraïense topclub moet Neres nog maken. Een maand na zijn komst viel Rusland Oekraïne binnen, waardoor de competitie werd stilgelegd. Niet lang daarna werd er definitief een punt achter het seizoen gezet. Het ziet er momenteel niet naar uit dat er op korte termijn weer gevoetbald wordt in Oekraïne, waardoor een voortijdig vertrek van Neres zeker niet is uitgesloten. 

Juventus is overigens niet de enige kaper op de kust. Ook Benfica zou de situatie van Neres nauwlettend in de gaten houden. De Portugezen staan met ingang van volgend seizoen onder leiding van Roger Schmidt, die het de afgelopen twee jaar nog voor het zeggen had bij PSV. Geïnteresseerde clubs hoeven waarschijnlijk niet al te diep in de buidel te tasten voor de komst van Neres. Shaktar Donetsk nam hem in januari weliswaar nog voor een slordige twaalf miljoen euro over van Ajax, maar door de situatie in Oekraïne kan de topclub haar sterspelers niet binnenboord houden. 

Reacties

gerelateerd