Frenkie baalt van scheidsrechter: "Hij had het vandaag niet"

12 juni 2022, 08:59

Frenkie de Jong baalde van de arbitrage zaterdagavond in de Nations League-wedstrijd tegen Polen. De Nederlandse middenvelder vond dat Halil Meler, die driemaal een beslissing door de VAR omgedraaid zag worden, een moeilijke avond had in Rotterdam.

"De scheidsrechter vond ik wat wazig. Hij had het vandaag niet", zei De Jong tegenover de NOS over het optreden van de Turkse arbiter. "Dat kan overigens ook een keer gebeuren, maar ik had het gevoel dat hij er niet klaar voor was." Dat de middenvelder vaak veel kritiek op de scheidsrechter heeft in wedstrijden, levert hem van familie en vrienden ook weleens opmerkingen op.

"Soms is het niet erg het vuurtje aan te wakkeren bij de scheidsrechter. Hij geeft op het laatst toch een twijfelachtige penalty bij ons. Dus het is niet altijd negatief", verdedigde Frenkie zich enigszins. "Soms is het ook uit frustratie hoor. Maar er zit ook nog weleens een doel achter." Over de overtreding die Grzegorz Krychowiak na een kwartier op hem maakte was De Jong ook duidelijk. "Nu ik dit zie, denk ik dat het rood is."

Lees ookOranje op Rapport: Memphis en Blind zakken door ondergrens

Teleurstellende avond Oranje

Al met al concludeerde Frenkie dat het een teleurstellende avond was voor het Nederlands elftal. "Het is goed dat we terugkomen, maar we moeten wel winnen van Polen thuis. De eerste helft creëren we te weinig. We hebben ook weinig weggeven, maar we hadden meer kunnen creëren." En over de misser van Memphis: "Hij is een goede nemer en schiet ze normaal altijd in. Dan kan dit een keer gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen