Trotse Van Gaal kritisch op tweetal: "Je moet als team voetballen"

11 juni 2022, 23:48

Louis van Gaal was na het laatste fluitsignaal vooral trots. De bondscoach zag zijn ploeg een 0-2 achterstand goedmaken tegen Polen, waardoor de trainer tevreden voor de camera verscheen. Wel was hij kritisch over het optreden van Jurriën Timber, die gewisseld werd voor Jordan Teze.

"In de eerste helft was het heel onzorgvuldig in balbezit. Dan kun je niet aanvallen, zeker niet als zij met tien man verdedigen. Zij hebben twee keer op doel geschoten en die gaan er allebei in", vertelt Van Gaal voor de camera van de NOS. Na die tweede treffer stond het razendsnel weer gelijk. Het stemt de oefenmeester tevreden. "Ik ben trots. Op de veerkracht, de spirit en de wijze waarop we de tweede helft gespeeld hebben."

Van Gaal kritisch

Timber maakte geen goede indruk op de trainer. Hij vond de verdediger van Ajax 'te langzaam' met de bal aan de voet. "Hij ging dribbelen met de bal, terwijl hij gewoon de bal moet inleveren", aldus Van Gaal. De verdediger had voorafgaand aan de aansluitingstreffer wel een goede actie, waarbij hij een tegenstander op het verkeerde been zette. "Maar één actie is niet genoeg. Je moet als team voetballen. Dan moet je de opdracht uitvoeren die we samen afspreken. Hij moet sneller spelen. Daarom heb ik Teze gebracht. Hij heeft een snelle pass."

Teze debuteerde deze week bij Oranje. Na de eerste wedstrijd was Van Gaal kritisch op hem. De bondscoach stelde dat hij een onvoldoende had gescoord. "Het zijn allemaal leermomenten voor deze spelers. Ze zijn 22, 23 of 24 jaar oud. Nu leren ze van hun fouten. Ook Timber zal leren. Ik vermoed dat Timber op zijn laatste benen loopt, want hij heeft het dit hele seizoen anders ingevuld", aldus de oefenmeester, die ook kritisch was op doelman Mark Flekken.

Lees ook: Oranje op Rapport: Memphis en Blind zakken door ondergrens

"Ze hebben twee keer op doel geschoten, het werden twee doelpunten. Die eerste bal had de keeper kunnen hebben als hij zich anders opstelt. Maar in de rust dat ik daar niet over lullen, dan wil ik de spelers juist opbeuren", aldus de trainer. Na het laatste fluitsignaal probeerde hij dat ook te doen. Hij benadrukt tijdens het interview dat een ruime achterstand uiteindelijk toch nog een punt opleverde. "Daar ben ik heel trots op. En België en Wales hebben gelijkgespeeld, dus ik heb toch weer het geluk aan mijn kont hangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen