Van der Vaart ziet probleem Oranje: "Dan blijft er weinig over"

Van der Vaart ziet probleem Oranje: "Dan blijft er weinig over"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 juni 2022 – Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk waren niet te spreken over het Oranje dat ze in de eerste helft tegen Polen aan het werk zagen. De analisten zagen een fout bij het doelpunt van de bezoekers, terwijl de Polen Frenkie de Jong behoorlijk onschadelijk konden maken.

"Het is gewoon heel erg stroef, met veel gebrei door het midden", aldus Van Hooijdonk bij de NOS. "Bij het doelpunt ziet Daley Blind er gewoon niet goed uit. We hebben het al vaker gezegd, aan de bal heeft hij veel kwaliteiten. Maar zijn snelheid is echt een zwakte. Hij mag op dat moment nooit de verre hoek open gooien." Daar is Van der Vaart het mee eens. "De benen moeten dicht, dat is de regel. Dat moet de afspraak zijn tussen doelman en verdediger. Dat is in dit geval ook zo."

Van der Vaart en Van Hooijdonk zien ook dat De Jong wordt geschaduwd in Rotterdam. "Dan blijft er weinig over. Steven Berghuis komt nu vaker aan de bal vanaf rechts. Maar hij moet dichter bij het doel spelen. Ik zie dan liever een systeem met echte buitenspelers. Dan krijg je veel meer kansen en ga je zulke wedstrijden gewoon winnen. Nu gaat alles door het midden", stelt Van der Vaart over het systeem van Louis van Gaal.

De Jong werd overigens niet alleen op reglementaire wijze aangepakt tijdens de eerste helft. De ervaren middenvelder Grzegorz Krychowiak kreeg voor een lompe overtreding slechts een gele kaart van de scheidsrechter. Daar was Van Hooijdonk het niet mee eens. "Dat was een rode kaart. De VAR kan het alleen overulen als het een echte fout is. Overal waar Frenkie gaat, daar is Piotr Zieliński."

Reacties

gerelateerd