Kraay: "Hij is een hele grote kandidaat voor het Nederlands elftal"

11 juni 2022, 21:12

Hans Kraay junior denkt dat Mitchel Bakker zomaar eens een optie kan zijn voor het wereldkampioenschap in Qatar. Dat terwijl de keuze al groot is voor de linksbackpositie. Daley Blind, Owen Wijndal en Tyrell Malacia strijden momenteel om die plaats op het veld. De verdediger van Bayer Leverkusen klopt dus ook nog op de deur.

"Hij speelt op dit moment heel goed, echt heel erg goed. Soms denk je: waarom sta jij al zo hoog? Je wilt daar toch juist komen? Maar het maakt hem niet uit. Hij wordt in de dekking aangespeeld, kaatst en is weg. Als ingeschoven wingback is hij een hele grote kandidaat voor het Nederlands elftal", is het duidelijke oordeel van de analist, na de 0-1 overwinning van Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Wales.

Bakker werd na de wedstrijd gevraagd of hij het gevoel had dicht tegen Oranje aan te zitten. "Je denkt er wel eens aan, maar zolang ik hier ben, doe ik hier mijn best. Ik heb het eerder gezegd, we gaan het zien", vertelt de vleugelverdediger voor de camera van ESPN. Dat hij zo hoog op het veld stond, waar Kraay het over had, was geen toeval. "Ik kreeg de taak. Ze zochten ons vaak op en van daaruit moest we de voorzet geven. Daar kwam veel gevaar vanaf. We hebben aardig wat voorzetten gegeven."

In gesprek met het Algemeen Dagblad liet de voetballer ongeveer dezelfde woorden optekenen over zijn kansen bij Oranje. "Natuurlijk zit Oranje wel in mijn hoofd. Maar dat is niet belangrijk. Ik moet in het hoofd van de bondscoach komen. Ik doe mijn best in de Bundesliga en probeer mezelf te laten zien bij Jong Oranje."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen