Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PEC wil selectie in recordtempo opbouwen; linksback is binnen

PEC wil selectie in recordtempo opbouwen; linksback is binnen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

11 juni 2022 – PEC Zwolle staat na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie voor een enorme klus. De club moet een selectie neerzetten die in een sterke competitie direct weer kan promoveren, waarbij trainer Dick Schreuder om zes nieuwe spelers heeft gevraagd. Deze moeten ook nog eens voor de start van de voorbereiding op 25 juni binnen zijn.

Die laatste eis heeft Marcel Boudesteyn, die na het vertrek van Mike Willems de rol van technisch directeur op zich heeft genomen, zichzelf gesteld. "Voor de eerste training moet de selectie nagenoeg rond zijn. Omdat ik weet hoe belangrijk de voorbereiding is", vertelde hij aan De Stentor. "Dat is ambitieus, maar we zitten niet stil. We moeten het vooral hebben van transfervrije spelers. Verder lopen er in bijvoorbeeld de Tweede Divisie ook spelers rond die voor ons interessant zijn."

Jordy Tutuarima
Enkele uren nadat het interview met De Stentor gepubliceerd werd, kon Boudesteyn al een nieuwe aanwinst presenteren. Het gaat om de 29-jarige Jordy Tutuarima, die eerder uitkwam voor NEC, (toen nog) FC Oss, Telstar en De Graafschap. De linksback komt transfervrij over van het Griekse Apollon Smyrnis en tekende een contract voor twee seizoenen. Hij zal in Zwolle de naar AZ vertrokken Mees de Wit opvolgen.

Tutuarima is al de derde zomerversterking van PEC. Een dag eerder werd bekend dat Lennart Thy zou terugkeren om zijn oude club weer naar de Eredivisie te helpen, zoals ook Bart van Hintum eerder al dezelfde stap maakte. Die twee spelers komen transfervrij over van respectievelijke Sparta en FC Groningen. 

Lees ook: Lennart Thy gaat PEC Zwolle helpen in jacht naar promotie Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd