Van Gaal laat tweetal aanvallers buiten wedstrijdselectie Oranje

11 juni 2022, 11:45

De wedstrijdselectie van het Nederlands elftal tegen Polen is bekend. Daarin had bondscoach Louis van Gaal geen plaats voor Vincent Janssen en Noa Lang. De twee aanvallers bekijken de wedstrijd in De Kuip vanaf de tribune.

De afwezigheid van Janssen is geen verrassing. De spits sloot vanwege zijn bruiloft pas later aan op het trainingskamp van Oranje en is nog niet fit genoeg om in actie te komen, vertelde Van Gaal vrijdag al op de persconferentie. "Hij gaat tegen Wales (de laatste wedstrijd, komende dinsdag, red.) wel spelen", verklapte hij alvast.

Naast Janssen (en de al vertrokken Virgil van Dijk) moest Van Gaal nog één speler buiten zijn selectie laten. Die keuze is dus gevallen op Lang, die woensdag tegen Wales nog aan de aftrap stond. De aanvaller lijkt simpelweg gepasseerd: vrijdag trainde hij nog gewoon mee met de selectie.

Lees ook: Van Gaal over opstelling: "Dat kun je op je klompen aanvoelen"

Van Gaal moet dergelijke keuzes maken, omdat hij 26 spelers heeft opgeroepen, terwijl er per wedstrijd maar 23 op het formulier mogen staan. Tegen België slachtofferde hij Jerdy Schouten en Bruno Martins Indi; tegen Wales was dat Jurriën Timber (Virgil van Dijk was toen al vertrokken en Vincent Janssen had zich nog niet gemeld). 

Lees ook: Oranje mazzelt opnieuw: topspits Lewandowski ontbreekt bij Polen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen