'AZ troeft Feyenoord af en haalt Zweeds groeibriljant binnen'

10 juni 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mayckel Lahdo lijkt zich deze zomer bij de selectie van AZ te gaan voegen. De aanvaller van Hammarby IF kiest een avontuur in de Eredivisie boven een langer verblijf in de Tele2 Arena. Lahdo had ook andere opties in Nederland, maar kiest naar verluidt voor Alkmaar.

Volgens het Zweedse medium Aftonbladet heeft Lahdo zijn keuze gemaakt en wordt AZ zijn bestemming. Daar komt hij in de persoon van Jesper Karlsson een andere Zweed tegen. Het zou echter ook goed kunnen dat AZ met de entree van Lahdo alvast rekening houdt met een vertrek van Karlsson. Hij staat na een uitstekend seizoen ongetwijfeld op de radar bij meerdere clubs.

De negentienjarige vleugelaanvaller had niet alleen AZ als optie in de Eredivisie. Ook Feyenoord, FC Groningen en sc Heerenveen zagen het wel zitten om Lahdo binnen te hengelen. Zijn keuze gaat naar alle waarschijnlijk heid toch vallen op AZ, tenzij er alsnog iets onverwachts gaat gebeuren op de transfermarkt. Die slag houdt Aftonbladet vooralsnog even om de arm.

Lahdo is momenteel druk bezig met het huidige seizoen in de Zweedse Allsvenskan. De club uit Stockholm heeft tien wedstrijden achter de rug en staat op de tiende plek. Lahdo maakte in die tien duels een doelpunt. Als de deal rondkomt, wordt hij de tweede aanwinst voor AZ. Eerder pikte de Alkmaarders verdediger Mees de Wit al op bij het gedegradeerde PEC Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen