Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bizot nog wel in beeld bij Oranje: "Ik ga altijd af op de experts"

Bizot nog wel in beeld bij Oranje: "Ik ga altijd af op de experts"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

10 juni 2022 – Marco Bizot maakte deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal, maar werd sindsdien niet opgeroepen. Volgens Louis van Gaal is de 31-jarige doelman van Stade Brest nog wel in beeld bij Oranje.

De bondscoach werd op de persconferentie richting de Nations League-wedstrijd tegen Polen gevraagd hoe het zit met Bizot. "In principe is iedere speler en keeper in beeld. We hebben een lijst van vijftig spelers. Frans Hoek is de scout voor het keepersgedeelte. Bizot staat ongetwijfeld op de lijst, want ik heb weleens rapporten van hem gelezen. Hij is dus in beeld, maar moet natuurlijk wel beter zijn dan degenen die wij oproepen. Dat is gewoon een selectieprocedure."

Van Gaal heeft in zijn derde termijn als bondscoach van Oranje verschillende keepers opgeroepen, maar Bizot heeft sinds vorig jaar zomer de voorselectie zelfs niet gehaald. "Wat eraan ontbreekt? Dat weet ik niet. Ik ga af op Frans Hoek. Hij is de expert. Ik ga altijd af op de experts. Ik heb een dokter en ga af op de dokter. Ik heb een inspanningsfysioloog en ga af op de inspanningsfysioloog. Het kan dat ik ervan afwijk, want uiteindelijk ben ik de verantwoordelijke man."

Bizot speelde tot nu toe één wedstrijd in het Nederlands elftal. Dat was in november 2020, toen Oranje een vriendschappelijk duel met Spanje (1-1) speelde. Vorig jaar zomer zou hij eigenlijk niet tot de EK-selectie behoren, maar Frank de Boer riep hem na het wegvallen van Jasper Cillessen alsnog op.

Lees ookNog geen speeltijd voor Janssen: "Hij mag het proces aanschouwen" Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd