'Bombe du jour': Zinédine Zidane en PSG naderen akkoord

10 juni 2022, 12:24   Bijgewerkt: 10 juni 2022, 12:43

Zinédine Zidane lijkt de nieuwe hoofdtrainer van Paris Saint-Germain te worden. Meerdere Franse media melden vrijdag rond het middaguur dat de 49-jarige oefenmeester een akkoord met de kampioen van de Ligue 1 nadert. Zidane wordt in Parijs de opvolger van Mauricio Pochettino, die op korte termijn uit zijn functie wordt ontheven.

PSG kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen van Frankrijk, maar de belangrijkste missie mislukte: het winnen van de Champions League. De Parijzenaars werden in de achtste finale na een spectaculair tweeluik uitgeschakeld door latere winnaar Real Madrid. Dat later in het seizoen de Franse titel werd veiliggesteld, was te weinig voor Pochettino om zijn baan te behouden. De Argentijn is nog niet ontslagen, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Christophe Galtier is de afgelopen dagen naar voren geschoven als topkandidaat om Pochettino in het Parc des Princes op te volgen, maar inmiddels heeft het er alle schijn van dat de Parijzenaars hun pijlen hebben gericht op Zidane. De voormalig middenvelder zit sinds zijn vertrek bij Real Madrid in 2021 zonder club en wil naar verluidt dolgraag bondscoach van Frankrijk worden, maar die positie wordt al jaren bezet door Didier Deschamps.

Luís Campos

PSG heeft vrijdag de komst van Luís Campos bevestigd. De Portugees is in Parijs de opvolger van de vertrokken technisch directeur Leonardo. Campos was de afgelopen jaren werkzaam bij onder meer Real Madrid, AS Monaco en Lille OSC. Na het vertrek van Marc Overmars bij Ajax werd hij in verband gebracht met een mogelijk dienstverband in de Johan Cruijff ArenA, maar voor zover bekend zijn Campos en Ajax nooit met elkaar in gesprek geweest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen