'De Ligt staat er goed op: vijf topclubs zijn klaar om toe te slaan'

10 juni 2022, 12:48   Bijgewerkt: 10 juni 2022, 13:54

Als Matthijs de Ligt besluit zijn contract bij Juventus niet te verlengen, dan heeft hij de topclubs voor het uitkiezen. Volgens Corriere dello Sport wordt de situatie van de 22-jarige verdediger in Turijn nauwlettend in de gaten gehouden door Chelsea, Liverpool, Manchester United, FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

De Ligt en Juventus zijn al enige tijd in gesprek over een nieuw contract, maar een overeenstemming is nog niet bereikt. De belangstelling van enkele grootmachten zorgt voor extra druk bij de onderhandelingen. De Ligt wordt steeds vaker gelinkt aan een overgang naar de Premier League, waarbij het Manchester United van Erik ten Hag de meest genoemde bestemming is.

Mocht De Ligt daadwerkelijk de overstap maken naar Manchester United, dan is de kans aanwezig dat hij wordt herenigd met zijn maatje Frenkie de Jong. In 2019 vertrokken zij tegelijkertijd bij Ajax. Waar De Ligt voor 75 miljoen euro de overstap naar Juventus maakte, vertrok De Jong voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona.

De Ligt ging onlangs in op de contractbesprekingen en de geruchten over een vertrek bij Juventus. "Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of dat ik verder wil kijken…", zei hij bij de NOS. "Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer een vierde plek op rij is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen