Ronaldo ontsnapt aan rood: "Klassenjustitie? Het helpt mee"

10 juni 2022, 08:05

Cristiano Ronaldo heeft geluk gehad dat hij donderdagavond het laatste fluitsignaal van de Nations League-wedstrijd tegen Tsjechië (2-0) haalde. De Portugese ster ontsnapte aan een rode kaart toen hij vroeg in de tweede helft een harde overtreding op Václav Jemelka maakte. Rafael van der Vaart zet zijn vraagtekens bij het besluit van de arbitrage om Ronaldo te sparen.

Voor het oog van de grensrechter zette Ronaldo in minuut 51 een tackle in, waarbij hij de enkel van Jemelka in plaats van de bal raakte. De Sloveense scheidsrechter Matej Jug floot direct voor een overtreding en toverde een gele kaart tevoorschijn, terwijl rood misschien meer op zijn plaats was geweest. In de herhaling bleek hoe stevig de overtreding van de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or wel niet was.

"Had hij rood moeten krijgen?", vraagt presentator Wytse van der Goot in de studio van Ziggo Sport aan Van der Vaart. "Nou, we hebben het erover gehad… laat Ronaldo nou maar lekker spelen zoals hij altijd doet. Meeverdedigen en dit soort dingen moet hij helemaal niet doen. Zijn redding is dat hij zijn been op de grond houdt. Een paar centimeter hoger en het is honderd procent rood. Nu is het negentig procent rood."

Van der Goot vraagt zich af of klassenjustitie meespeelt in het besluit van Jug om geen rood te trekken. "Speelt dat mee, dat het Ronaldo is dat hij ermee wegkomt?" Van der Vaart denkt van wel. "Dat helpt altijd mee. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Dat is gewoon zo. Dit is een actie van iemand die wil en dat overdreven wil laten zien. Echt zo'n sliding van een aanvaller. Dom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen