Primeur voor Spanje; Manchester City-duo helpt Portugal aan zege

9 juni 2022, 23:11

Portugal is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Nations League. De ploeg won met 2-0 van Tsjechië. Beide doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Daardoor heeft Portugal inmiddels zeven punten na drie wedstrijden.

Na een half uur spelen zette vleugelverdediger João Cancelo de thuisploeg op voorsprong na een pass van zijn ploeggenoot Bernardo Silva. De Manchester City-speler was ook bij de tweede treffer de aangever. Voor rust werd de marge verdubbeld door Goncalo Guedes. Spannend werd het daarna geen moment meer.  Tsjechië was niet bij machte om de thuisploeg echt aan het wankelen te brengen. Aan goede intenties geen gebrek, maar veel serieuze kansen waren er niet.

ZwitserlandSpanje 0-1

Zwitserland is nog altijd zonder punten in de Nations League. De ploeg verraste vriend en vijand door rechtstreeks naar het wereldkampioenschap te gaan in een poule met Europees kampioen Italië. De topvorm heeft de ploeg momenteel nog niet te pakken. Spanje won namelijk met miniem verschil, een primeur voor de ploeg. De eerste twee duels eindigden namelijk in een gelijkspel.

Na dertien minuten werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Pablo Sarabia werd de matchwinner met een mooie goal. De VAR maakte het nog even spannend, maar de treffer bleef uiteindelijk te staan. Zwitserland wist niet terug te komen in de wedstrijd. Binnen negentig minuten wist de ploeg maar één schot tussen de palen te produceren. Spanje won uiteindelijk niet met duidelijke cijfers, maar op de overwinning viel niets af te dingen. De Zuid-Europeanen hadden bijna zeventig procent balbezit, al leverde dat ook niet bijster veel kansen op. De ploeg van Luis Enrique heeft inmiddels vijf punten.