Van der Vaart tipt De Jong: "Een walhalla voor middenvelders"

9 juni 2022, 22:02

Rafael van der Vaart denkt dat Frenkie de Jong perfect in de Premier League zou passen. Manchester United wordt aan de middenvelder gelinkt sinds Erik ten Hag daar eindverantwoordelijke is. De oud-voetballer ziet die transfer wel zitten. Hij speelde zelf een aantal jaar bij Tottenham Hotspur en weet uit ervaring dat er 'veel ruimte op het middenveld' ligt.

"Een transfer naar Manchester United zou ideaal zijn. Dan heb je een trainer die precies weet wat je wel en niet kan. United heeft ook een beetje kwaliteit nodig", vertelt Van der Vaart in gesprek met Ziggo Sport. "Bij Barcelona lopen Pedri, Gavi en Busquets die allemaal min of meer hetzelfde kunnen als hij. Dan moet je schijt aan alles hebben en ballen vragen. Dat heeft hij in mijn idee te weinig gedaan."

De oud-voetballer weet dat Barça de droomclub is van De Jong. "Stel dat hij nu vertrekt, dan zal hij toch het gevoel hebben dat hij daar niet is geslaagd. Maar wellicht is hij bij Barcelona niet op zijn plek zo lang die andere gasten daar lopen. Bij United zal hij misschien de enige zijn in zijn soort, die zo op het middenveld kan spelen. Ik vind de Premier League een walhalla voor middenvelders. Iedereen zegt altijd dat het spel zo snel gaat, maar bijna niemand dekt daar door."

De analist vervolgt: "Er is zo veel ruimte op dat middenveld en het spel lijkt heel snel te gaan omdat er zoveel balverlies wordt geleden", aldus Van der Vaart. Hij speelde voor Tottenham Hotspur 77 wedstrijden, waarin hij goed was voor 28 wedstrijden en 18 assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen