Van Dijk en Miedema in Premier League-team van het seizoen

9 juni 2022, 21:01   Bijgewerkt: 9 juni 2022, 21:14

Manchester City werd dit seizoen kampioen in Engeland, maar Liverpool maakte de meeste indruk. Dat kan geconcludeerd worden uit het team van het seizoen, dat is samengesteld door de Engelse spelersvakbond. Mohamed Salah werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Daarnaast staan vijf ploeggenoten van de Egyptenaar in het elftal van het seizoen.

De winnaars van de prijzen worden door de spelers bepaald. Naast Salah werden ook Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Thiago Alcántara en Sadio Mané opgenomen in het team. Opvallend is dat de landskampioen maar drie spelers aflevert in de personen van João Cancelo, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva. Het elftal wordt gecomplementeerd door Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger en Manchester United-aanvaller Cristiano Ronaldo.

Opvallend is dat Heung-Min Son van Tottenham Hotspur niet is opgenomen in het elftal. De aanvaller was dit seizoen goed voor 23 doelpunten, zonder strafschoppen. Die doelpuntenreeks was echter niet genoeg. Dat terwijl hij evenveel treffers maakte als Salah, die dus de speler van het jaar werd. De Egyptenaar had naast zijn doelpunten ook veertien assists. Salah is voor de tweede keer verkozen tot speler van het jaar. De eerste keer werd hij het in het seizoen 2017/2018. Afgelopen seizoen ging de prijs naar City-smaakmaker Kevin De Bruyne.

Vivianne Miedema

Bij de vrouwenploeg is er een plekje ingeruimd voor Vivianne Miedema. De spits van Arsenal was afgelopen seizoen goed voor veertien doelpunten in de competitie. Het was genoeg voor een plekje in het elftal, maar niet voor de prijs van beste speelster. Die eer was voor Chelsea-aanvalster Sam Kerr.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen