Verbazing over Janssen bij Oranje: "Komt voor hem heel goed uit"

9 juni 2022, 19:53

In Mexico blijft Vincent Janssen onderwerp van gesprek. De aanvaller was dit seizoen goed voor drie doelpunten, maar hij is wel opgeroepen voor het Nederlands elftal. Wout Westerhof, die al jarenlang werkzaam is aan de andere kant van de oceaan, denkt dat de spits zelf ook verbaasd was over de uitnodiging.

"Monterrey, waar Vincent Janssen speelt, is een van de grootste clubs in Mexico en heeft een heel teleurstellend seizoen achter de rug. Ze werden zevende in de reguliere competitie en in de barragewedstrijden werden ze direct uitgeschakeld door nummer 10 San Luis. Net na die wedstrijd, die helemaal nergens op leek, werd bekend dat Janssen was opgeroepen. Daar snapten ze hier niks van", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"De mensen vroegen zich af of een groot voetballand als Nederland geen betere spitsen heeft", vervolgt Westerhof, die weet dat Janssen inmiddels niet meer onomstreden is. "De chemie tussen Janssen en Monterrey lijkt een beetje over. En met zijn salaris drukt hij zwaar op de begroting, want er worden bij clubs als Monterrey geweldige salarissen betaald. Het komt voor hem in ieder geval heel goed uit dat hij net nu geselecteerd is voor het Nederlands elftal. Daardoor krijgt hij de gelegenheid om zichzelf ook in Europa weer eens te laten zien."

De kans dat hij moet vertrekken, is namelijk groot. Vanuit de Verenigde Staten zou interesse zijn, maar mogelijk valt hij tijdens de Nations League-duels ook bij andere clubs op. Westerhof denkt dat de spits, ondanks zijn lage doelpuntengemiddelde, een waardevolle speler kan zijn.  "Met name in zijn eerste seizoenen was hij hier wel heel populair. Het publiek liep met hem weg vanwege zijn enorme werklust. Hij ging elk duel voor honderd procent aan en was moeilijk van de bal te zetten als hij die dikke kont erin draaide."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen