Sinisterra: "In de afgelopen maanden is het er allemaal uitgekomen"

Sinisterra: "In de afgelopen maanden is het er allemaal uitgekomen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 juni 2022 – Luis Sinisterra was dit seizoen een van de smaakmakers bij Feyenoord. De aanvaller was goed voor elf doelpunten in een prachtige Europese campagne en in competitieverband was hij direct betrokken bij negentien goals. Hij kijkt met een goed gevoel terug op deze voetbaljaargang.

"Ik heb er ontzettend hard voor gewerkt om dit te bereiken. In de afgelopen maanden is het er allemaal uitgekomen. Daarvoor ben ik God dankbaar, maar ook mijn teamgenoten en de staf die mij allemaal geholpen hebben", vertelt de Colombiaan in gesprek met Feyenoord Magazine. Dat hij nu een van de uitblinkers van de ploeg is, was in zijn eerste maanden niet denkbaar. Hij had moeite met aanpassen, sommige mensen bestempelden hem al als miskoop. Desondanks hield hij zelf het vertrouwen.

"Ik heb altijd geweten dat ik de potentie had om te bereiken wat ik nu heb bereikt. In het eerste jaar moest ik alleen ook geduld hebben. Er stond een groep die het vertrouwen van de trainer kreeg, dus ik moest wachten op mijn kans, al wist ik niet wanneer die zou komen. Ondertussen moest ik wennen aan het leven in Nederland, de taal, het eten, noem maar op", vertelt de aanvaller, die niet bij de pakken neer ging zitten. "Ik ben altijd blijven investeren in mezelf, daar moet je uiteindelijk ook de vruchten van plukken. Ik denk dat ik dat het afgelopen seizoen heb gedaan."

Ook in Europa toonde hij zijn klasse. Die wedstrijden werd ook bekeken in zijn vaderland, vertelt hij. "Ik merkte het zelf ook aan de reacties die ik kreeg uit Colombia na duels in de Conference League van vrienden en familie. Die wedstrijden hadden een enorme uitstraling, dat maakte het extra mooi om ze te spelen."

Reacties

gerelateerd