'Sleutelrol voor Dumfries bij Lukaku-rentree: rechtsback als ruilmiddel'

9 juni 2022, 18:42

Denzel Dumfries kan mogelijk een sleutelrol spelen in de transfer van Romelu Lukaku. Internazionale wil graag dat de spits terugkeert, maar Chelsea wil hem niet zomaar laten gaan. Vorig seizoen betaalden de Londenaren namelijk nog meer dan honderd miljoen euro voor de aanvaller. Mogelijk kan de Nederlander nu als ruilmiddel fungeren.

La Gazzetta dello Sport meldt dat Dumfries er bij de Premier League-club goed opstaat. De vleugelverdediger kwam afgelopen seizoen naar Inter, maar mogelijk kan hij nu al vertrekken naar een nieuwe club. De Serie A-club betaalde iets minder dan vijftien miljoen euro, maar inmiddels wordt zijn marktwaarde geschat op circa veertig miljoen euro. Dat kan de prijs van Lukaku al behoorlijk drukken.

Dumfries maakte vijf doelpunten en gaf zeven assists, verdeeld over 45 wedstrijden in zijn eerste Italiaanse seizoen. Daarnaast liet hij zich bij het Nederlands elftal onlangs nog geleden. Tegen België zorgde de mee opgekomen verdediger voor de derde treffer. Mogelijk leveren die goede cijfers hem binnenkort een transfer op naar Stamford Bridge.

Lukaku zou zelf maar wat graag terug willen naar Internazionale, terwijl hij er vorig jaar nog alles aan deed om naar Chelsea te gaan. De Belgische doelpuntenmachine had echter geen klik met trainer Thomas Tuchel, waardoor hij niet onomstreden was. In 44 wedstrijden kwam de aanvaller tot vijftien doelpunten en twee assists.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen