Transferweekje: Ajax, Feyenoord-spits, Gnonto en Frenkie de Jong

11 juni 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt gaat weliswaar pas over een paar weken open, maar er wordt al volop gehandeld. Wat staat ons de komende tijd te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax wil Bergwijn, maar...

Het is geen geheim dat Ajax zich wil versterken met Steven Bergwijn. De aanvaller van Tottenham Hotspur staat samen met Owen Wijndal en Brian Brobbey bovenaan het Amsterdamse wensenlijstje. Of Bergwijn volgend seizoen daadwerkelijk in de Johan Cruijff ArenA is te bewonderen, is nog maar de vraag. De onderhandelingspositie van Ajax verslechterde deze week in elk geval. Bergwijn speelde een uitstekende wedstrijd tegen België, waarmee hij de interesse van andere clubs heeft aangewakkerd. De aanvaller zelf lijkt de overstap naar Ajax wel te willen maken, maar het sluiten van een deal met Spurs is een lastig verhaal voor de Amsterdammers. De Premier League-club verlangt naar verluidt 25 tot 30 miljoen euro voor de Oranje-international. Dat is een bedrag dat Ajax kan ophoesten, maar daarvoor moet wel het transferrecord worden gebroken.

Feyenoord zoekt een nieuwe spits

Gnonto als nieuwe Eredivisie-sensatie?

De naam Wilfried Gnonto doet bij steeds meer voetballiefhebbers een belletje rinkelen. De achttienjarige Italiaanse aanvaller speelt bij FC Zürich, maar alles wijst erop dat hij volgend jaar niet meer in Zwitserland speelt. Veel clubs hebben interesse in Gnonto, die een week geleden zijn debuut maakte voor de nationale ploeg van Italië. Gnonto had slechts vijf minuten nodig om zijn eerste assist als international af te leveren. Mogelijk laat hij dat volgend seizoen in de Eredivisie zien, want zowel Ajax als PSV heeft naar verluidt belangstelling voor de jonge Italiaan. En omdat hij een contract heeft dat volgend jaar zomer afloopt, zou hij voor slechts vijf à zes miljoen euro over te nemen zijn van Zürich. Ajax heeft volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio een streepje voor op PSV. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

FC Barcelona wil 100 miljoen (!) voor De Jong

Ongelukkige Lukaku moet geduld hebben

Dat Romelu Lukaku deze zomer graag wil vertrekken bij Chelsea zal voor weinig voetballiefhebbers als een verrassing komen. De Belgische spits is onder manager Thomas Tuchel vaak slechts bankzitter, terwijl hij een jaar geleden met hoge verwachtingen naar Londen werd gehaald. Lukaku is ongelukkig op Stamford Bridge en heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij de club. Internazionale ziet de Belg graag terug naar Milaan komen en zou daar behoorlijk wat voor over hebben. Vooralsnog moet Lukaku echter een flinke portie geduld hebben. Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano hebben er nog geen onderhandelingen plaatsgevonden tussen Chelsea en Inter. Lukaku zelf lijkt er wel uit te gaan komen met de grootmacht uit de Serie A. 

FC Twente alweer bijna klaar

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen