Valencia vindt trainer: Gattuso krijgt invloed op toekomst Cillessen

9 juni 2022, 11:02   Bijgewerkt: 9 juni 2022, 11:07

Gennaro Gattuso heeft een buitenlands avontuur als hoofdtrainer te pakken. De Italiaan werd donderdagavond gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van Valencia. Daar treft hij Oranje-doelman Jasper Cillessen, en zal hij mogelijk ook invloed hebben op de toekomst van de door Ajax en PSV begeerde keeper.

"Er is een nieuwe voorzitter en een nieuwe trainer", zo legde Cillessen zijn situatie bij de club onlangs uit aan De Telegraaf. Mijn contract loopt nog een jaar door. Dus normaal gesproken moet ik die verbintenis verlengen of op zoek gaan naar een andere club." Ajax en PSV zijn beide op zoek naar een versterking onder de lat en werden al gelinkt aan de 33-jarige ex-Ajacied.

Tegelijkertijd zou de komst van Gattuso dus van invloed kunnen zijn op de beslissing van Cillessen. Dat zal vooral met zijn perspectief te maken hebben. De afgelopen jaren wisselde hij periodes als basisspeler af met periodes op de bank, deels ook door blessureleed. De vraag is of Cillessen in het Valencia van Gattuso als eerste keeper gezien zal worden.

Gattuso

De komst van Gattuso leek al even aanstaande, maar werd vrijdagochtend dus officieel bevestigd. De 44-jarige ex-topspeler zat al sinds zijn vertrek bij Napoli in de zomer van 2021 zonder club. Eerder was hij ook trainer van onder meer AC Milan. In Valencia zette hij nu zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen