Van Gaal kritisch op debutant Teze: "Een onvoldoende"

9 juni 2022, 07:40

Jerdy Schouten en Jordan Teze maakten woensdagavond in het Nations League-duel met Wales hun debuut in het Oranje-shirt. Waar Schouten kan terugkijken op een geslaagde avond, geldt dat voor Teze een stuk minder. De verdediger van PSV had het lastig. Louis van Gaal was na afloop dan ook kritisch op de debutant. 

De bondscoach besloot om zijn elftal volledig om te gooien. Ook achterin voerde Van Gaal veel wijzigingen door. Wat heet: op bezoek bij Wales werd de achterhoede gevormd door vijf andere namen ten opzichte van het duel met België van afgelopen vrijdag. Teze was één van de 'nieuwelingen' die zich mocht laten zien. De verdediger werd in maart ook al opgeroepen door Van Gaal, maar toen haakte hij af vanwege een blessure. Woensdagavond maakte hij dan toch zijn debuut in het Nederlands elftal.

Dat liep echter niet helemaal gesmeerd. Teze werd al na twee minuten op de bon geslingerd. ''Ik denk dat Schouten wel een voldoende haalde, maar Teze niet'', zei Van Gaal na afloop voor de camera van ESPN. ''Teze is een fantastisch goede centrale verdediger. Hij heeft snelheid en ongelooflijk veel opbouwende kwaliteiten. Maar vandaag (woensdagavond, red.) dus niet. Dat is jammer. Het was voor hem echter de eerste keer, dus dat is altijd moeilijk'', aldus de bondscoach. 

Lees ook: Ondanks overwinning meerdere onvoldoendes

Ook in onze beoordeling haalde Teze geen voldoende. Integendeel zelfs. Met het rapportcijfer 4 werd hij het laagst beoordeeld van alle Oranje-spelers die woensdagavond binnen de lijnen verschenen. Het Algemeen Dagblad is daarentegen een stuk meer te spreken over het optreden van de PSV-verdediger. Het dagblad beoordeelt diens optreden met een 6. 'Al heel snel een gele kaart, dat maakt het voor een verdediger doorgaans heel lastig. Teze kon wel wat vaker doordekken, maar bleef defensief makkelijk overeind', klinkt het. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen