Schouten genoot van Oranje-debuut: "Ik moest een speech geven"

8 juni 2022, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor veel mensen was Wales - Nederland geen heel memorabele interland, maar dat gold zeker wel voor Jerdy Schouten. De middenvelder maakte zijn debuut in Oranje en bekroonde dat met een assist op de openingstreffer van Teun Koopmeiners. Na afloop noemde hij zijn debuut 'heel speciaal'. "Hier droom je van als klein kind, om je debuut te maken in het Nederlands elftal. Dit is een mooi moment."

Aan de NOS vertelde Schouten hoe hij met 'een beetje een dubbel gevoel' de wedstrijd in ging. "Maar vooral het zin hebben in de wedstrijd had de overhand. Misschien had ik wel iets meer spanning dan normaal voor een wedstrijd, maar het viel nog mee." Dat er samen met hem nog tien andere namen op het veld stonden, maakte geen verschil. "Ik zie dit gewoon als een echte kans. Natuurlijk is het doel uiteindelijk om ook in dat elftal te komen (de 'A-ploeg', red.), maar ik ben nu gewoon heel blij dat ik mijn debuut heb mogen maken."

Over dat debuut was hij bovendien niet ontevreden. "In de eerste helft had ik een paar slordigheden waar ik niet zo enthousiast over ben, maar naarmate de wedstrijd vorderde vond ik het beter gaan. Spanning? Dat denk ik niet. Misschien kwam het omdat hier minder automatismen zijn, omdat ik hier voor het eerst ben. Ik heb nog niet vaak met deze jongens getraind en gespeeld, misschien dat dat het een beetje is. En ik maakte een paar foutjes die niet meer mogen gebeuren."

Speech

Met zijn debuut én assist op de 0-1, had Schouten na afloop genoeg te vieren in de kleedkamer. "Het was niet de bondscoach die mooie woorden had voor mij, maar ik moest zelf een speech geven", lachte hij. "Ik heb gezegd dat het een jongensdroom was die uitkwam om mijn debuut te maken en heb iedereen bedankt. Dat het smaakt naar meer? Dat altijd."

Lees ook: Schouten maakt indruk: "Als je hem naast Frenkie de Jong zet..."

Lees ook: Van Gaal: "Daarom is Frenkie ook 112 miljoen euro waard"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen