Van Gaal: "Daarom is Frenkie ook 112 miljoen euro waard"

8 juni 2022, 23:34

Louis van Gaal vindt dat Frenkie de Jong en Steven Bergwijn de wedstrijd tegen Wales hebben omgedraaid. Het duo kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen, waarna het beter begon te lopen bij het Nederlands elftal.

Volgens Van Gaal leed Oranje met name voor rust te veel balverlies in Cardiff. "Dan kun je niet aanvallen. Dat willen we, maar we zijn amper bij de goal geweest in de eerste helft. Wales kreeg ook geen kansen, dus verdedigend zag het er goed uit. In de tweede helft maakte Koopmeiners een mooie goal, maar daarna gingen weweer heel slordig spelen. Het publiek ging er weer achter staan, Wales begon opportunistisch te spelen en Bale kwam erin. Dan krijg je druk op de kerel. Toen hebben we gewisseld. Frenkie en Steven kwamen erin en toen was het weer over", aldus Van Gaal in gesprek met de NOS.

Met name het inbrengen van De Jong deed het spel van Oranje goed. Jeroen Stekelenburg vindt het interessant te constateren hoe waardevol de middenvelder van FC Barcelona voor het Nederlands elftal is, maar Van Gaal denkt daar anders over. "Dat wist ik al. Dus alles wat ik weet, hoef ik niet meer te zien, bij wijze van spreken. Of hij onmisbaar is? Nee, want wij stonden 1-0 voor toen hij erin kwam. Of het niveauverschil heel groot is? Nu ga je weer overdrijven, maar hij brengt wel een extra kwaliteit binnen. Daarom is hij geloof ik ook 112 miljoen euro waard. Wat moeten we dan nog meer? Als je dat honderd keer wil zeggen, oké…", reageert Van Gaal op de vragen van de NOS-verslaggever.

Schouten

Jerdy Schouten was een andere speler die in positieve zin opviel. De middenvelder van Bologna maakte in Wales zijn debuut in Oranje. "Hij volbracht alles in zijn taken- en functiepakket. Alleen hij speelt alleen maar met zijn rechterschoen en soms met je toch echt je linkervoet gebruiken waardoor het wat sneller gaat. Maar ik vond dat hij een goed debuut maakte. Of dat laat zien dat ik veel met hem bezig ben? Ik ben met iedere speler bezig, dus daar is hij niet een uitzondering in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen