De Vrij looft veerkrachtig Oranje: "Ongeacht wie er spelen"

8 juni 2022, 22:57

Stefan de Vrij kijkt met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd tussen Wales en Nederland. De centrumverdediger droeg bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband en zag Oranje in de slotfase alsnog drie punten pakken. Toch was de gelegenheids-captain na afloop ook kritisch.

"We weten dat er nog veel te verbeteren valt", opperde de verdediger van Internazionale na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "We waren in de eerste helft heel slorig in balbezit en leden veel onnodig balverlies. Ik denk dat we verdedigend goed stonden, volgens mij was het doelpunt hun enige kans. Wales dacht dat wij misschien niet meer op zouden staan en dat deden we wel. Het is lekker om dan alsnog te winnen."

De Vrij was een van de elf spelers die van bondscoach Louis van Gaal een kans kreeg. De ervaren oefenmeester wijzigde zijn ploeg op alle plaatsen, maar weigerde te spreken over een B-team. "Ik denk dat we allemaal veel kwaliteit hebben, daarom zijn we bij het Nederlands elftal. Dat zou dus geen problemen moeten opleveren. Maar we gaan deze wedstrijd weer analyseren zodat we hier weer van kunnen leren."

Door de overwinning staat Oranje na twee wedstrijden op zes punten in de Nations League. Ook de spelers die tegen Wales in actie mochten komen, lieten zien over veerkracht te beschikken. "Het is altijd belangrijk om te blijven knokken, ongeacht wie er spelen. Wij blijven altijd voor die overwinning gaan, ook al was die tegentreffer een tegenvaller. Het is lekker dat Wout die laatste bal dan nog binnen kopt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen