Jong Oranje bemachtigt zonder te spelen ticket voor EK 2023

8 juni 2022, 20:13

Jong Oranje heeft zich woensdagavond zonder te spelen gekwalificeerd voor het EK van 2023. Die beslissing leek eigenlijk zaterdag pas te gaan vallen tijdens de uitwedstrijd tegen Wales, maar de misstap van concurrent Zwitserland maakt dat Nederland nu al zeker is van de koppositie. De Zwitsers speelden met 1-1 gelijk tegen Moldavië.

Lang was Nederland in achtervolging op Zwitserland, maar na de 6-0 zege op Gibraltar van dinsdagavond werd de koppositie dan eindelijk overgenomen. Beide ploegen speelden nog één wedstrijd en het leek erop dat Oranje de voorsprong in Wales moest verdedigen. Alleen bij een misstap van Zwitserland zou het vóór die wedstrijd al beslist zijn. 

Tegenstander Moldavië was de nummer drie in de kwalificatiepoule, maar het verschil met nummer twee Zwitserland was liefst elf punten. Het was dan ook niet verrassend dat de Zwitsers al na vijf minuten op voorsprong stonden toen Kastriot Imeri een strafschop benutte. Het leek de zege over de streep te gaan trekken, maar een kwartier voor tijd sloeg Vladislav Blanuta namens Moldavië alsnog toe.

Zwitserland staat na het gelijkspel net als Nederland op 23 punten, maar vanwege het onderling resultaat blijft het de nummer twee. In de wedstrijd tegen Wales van zaterdagavond staat daarom eigenlijk niets meer op het spel. De ploeg Erwin van de Looi zal er hoe dan ook bij zijn op het EK 2023 in Roemenië en Georgië. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen