Daramy heeft 'duidelijk doel' na mislukt debuutseizoen bij Ajax

8 juni 2022, 17:58

Mohamed Daramy toont zich strijdbaar na een tegenvallend debuutseizoen voor Ajax. Een tijdelijk vertrek behoort voor de twintigjarige aanvaller niet tot de mogelijkheden.

Ajax nam Daramy vorig jaar zomer voor maximaal dertien miljoen euro over van FC Kopenhagen. De torenhoge transfersom heeft de buitenspeler vooralsnog niet waargemaakt. Verdeeld over zestien wedstrijden speelde Daramy slechts 367 minuten in het eerste elftal. De keren dat Erik ten Hag hem de kans gaf, maakte de miljoenenaankoop een allesbehalve denderende indruk.

"Ik had op meer gehoopt", geeft Daramy eerlijk toe in gesprek met het Deense Bold. "Maar ik ben nog steeds blij dat ik bij deze club zit. Ik wist heel goed waar ik aan begon, want er is overal zware concurrentie. Ajax is een grote club met veel getalenteerde spelers. Natuurlijk had ik graag wat meer gespeeld, dat is zo, maar ik hou nog steeds van Ajax. Het is nog maar mijn eerste jaar, dus ik hou het hoofd koel."

WK in Qatar

Door het gebrek aan speeltijd is Daramy op dit moment niet in beeld bij de nationale ploeg van Denemarken, die aan het einde van het jaar deelneemt aan het WK in Qatar. "Ik weet heel goed dat er iets moet gebeuren qua speeltijd, als ik naar het WK wil. Ik hoop een goede voorbereiding te draaien en indruk te maken bij Ajax, zodat ik meer speelminuten kan krijgen. Dat is mijn duidelijke doel."

Een tijdelijk vertrek overweegt Daramy niet. "Daar heb ik helemaal niet over nagedacht. Ik ben hier nog maar net en het eerste jaar kan altijd moeilijk zijn. Natuurlijk zou ik meer willen spelen, maar aan een vertrek heb ik niet gedacht. Ik wil niet opgeven bij Ajax, maar ik wil natuurlijk nog een jaar op de bank zitten", aldus de aanvaller, die benadrukt dat hij met zijn hoofd alleen bij Ajax zit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

13 miljoen?? Miskoop dus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen