Minderjarigen aangehouden na matchfixing-poging in Tweede Divisie

8 juni 2022, 15:49   Bijgewerkt: 8 juni 2022, 16:26

Meerdere spelers uit de Tweede Divisie zijn vorige week gevraagd de uitslag van hun wedstrijd te manipuleren. De politie in Rotterdam heeft naar aanleiding van waarschuwingen van de KNVB twee verdachten van zestien en zeventien jaar uit Almere aangehouden.

Het is niet bekend wie de benaderde spelers zijn en bij welke club(s) zij spelen. De politie laat in een persbericht weten dat het onderzoek van de politie Rotterdam nog niet is afgerond. In afwachting daarvan zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

'Het feit dat spelers uit de Tweede Divisie worden benaderd om tegen betaling mee te werken aan een vooraf afgesproken uitslag, past in het beeld dat de politie en het Openbaar Ministerie al hebben: dat ook de amateursport een aantrekkelijke competitie is voor matchfixing', aldus de politie.

In samenwerking met de KNVB heeft de politie nog voordat de wedstrijden werden gespeeld de verdachten aangehouden, vertelt officier van justitie Anne de Leeuw. "In de aanpak van matchfixing kijken we niet alleen naar de hoogste competitie, we weten dat ook juist de hogere amateurklassen aantrekkelijk zijn voor wedstrijdmanipulatie. Dat kunnen we niet laten gebeuren, want het vormt een bedreiging voor de eerlijke sport."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen