Götze blikt terug op tijd bij Bayern: "Had meer tijd moeten nemen"

8 juni 2022, 15:26

Mario Götze heeft uitgebreid teruggeblikt op zijn periode bij Bayern München. De middenvelder stond jarenlang onder contract bij de Duitse grootmacht, maar was daar nooit een onomstreden basisspeler. Zelf denkt Götze dat er meer in had gezeten.

Na een succesvolle periode bij Borussia Dortmund vertrok Götze in 2013 naar Bayern München. De middenvelder begon goed in het zuiden van Duitsland, maar kwam in zijn laatste paar jaren minder aan spelen toe. Dat was voor de dertigarige spelmaker ook de reden om vervolgens weer terug te keren naar Borussia Dortmund, wat achteraf misschien niet de beste keuze is geweest.

Dat denk Götze zelf, zo geeft hij aan in gesprek met het Franse L'Equipe als hij terugblikt op zijn tijd bij Bayern München. "Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern", begint de ervaren middenvelder. "Je ziet het aan Robert Lewandowski. Die zit sinds 2014 bij Bayern en speelt de afgelopen twee jaar nog beter dan in het begin. Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet."

Naast Lewandowski ziet Götze nog een speler op de Europese velden die pas op latere leeftijd fantastisch is gaan presteren: "Karim Benzema speelt in zijn dertiende seizoen voor Real Madrid nu ook zijn beste voetbal", aldus Götze. "Het zou ook leuk zijn om terug te keren in München, zodat ik kon laten zien waarom ik daar best kon blijven. Niemand weet echter hoe mijn leven er dan uit zou zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen