KNVB biedt excuses aan en ontkent plannen voor KKD-experiment

8 juni 2022, 12:14

De KNVB heeft excuses aangeboden voor de column die Jan-Dirk van der Zee deze week heeft geschreven. Daarin schreef de directeur amateurvoetbal dat de KNVB van plan is om met spelregels te gaan experimenteren in de Keuken Kampioen Divisie. Onzin, aldus directeur voetbalzaken Marianne van Leeuwen.

Clubs reageerden onaangenaam verrast op het nieuws. "Ik sta voor een open relatie en vooral goed samenwerken met de clubs", laat Van Leeuwen weten aan ANP. "Nu ontstaat het beeld dat de KNVB zomaar iets beslist. Ik heb de clubs meteen in een mail laten weten dat dit totaal niet aan de orde is. Ik baal hier echt van. Gelukkig reageren ze begripvol."

Ook Van der Zee is diep door het stof gegaan en baalt van zijn column. Daarin opperde de directeur het idee om te experimenteren met intrappen in plaats van ingooien, een vijfminutenstraf, onbeperkt wisselen en het gebruik van zuivere speeltijd. Diverse clubs vonden het een slecht besluit om in de Eerste Divisie te experimenteren met zulke regels.

In het amateurvoetbal zal wél worden geëxperimenteerd met nieuwe spelregels. "Natuurlijk denken we na over hoe we het voetbal ook op de langere termijn aantrekkelijk kunnen houden en welke vernieuwingen daarbij passen", aldus Van Leeuwen.

Lees ook: KNVB wil in 2023/24 in KKD experimenteren met nieuwe spelregels

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen