KNVB wil in 2023/24 in KKD experimenteren met nieuwe spelregels

7 juni 2022, 22:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB wil in het seizoen 2023/24 in de Keuken Kampioen Divisie gaan experimenteren met nieuwe spelregels. Dat vertelde Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, in zijn column op de website van de bond. Daarin noemde hij ook om welke regelwijzigingen het precies gaat.

Zo zal er worden ingetrapt in plaats van ingegooid, mag er bij een vrije trap worden ingedribbeld in plaats van gepasst, mag er onbeperkt gewisseld worden en zal er zuivere speeltijd worden gehanteerd (twee keer dertig minuten). Tot slot moet het 'imago' van de gele kaart worden opgepoetst, door hier een tijdstraf van vijf minuten aan te verbinden.

Het zijn wijzigingen die het spel 'sneller, sportiever, eerlijker en attractiever' moeten maken, zo lichtte Van der Zee toe. Grotendeels zijn het regels die het tijdrekken moeten verminderen. Van der Zee vertelde verder dat het experiment in overleg met de clubs en de International Football Association Board (IFAB) zal gebeuren.

UEFA en FIFA

Wel verwacht hij dat het niet gemakkelijk zal zijn om groen licht van de UEFA en de FIFA te krijgen. 'Bekend is dat ze bij veranderingen de neiging hebben om met de hakken in het zand te gaan. Daarom zal er nog behoorlijk moeten worden gelobbyd, eer de pilot in de Keuken Kampioen Divisie van start kan gaan.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen