Opvallende ambitie: Helmond Sport wil promoveren naar de Eredivisie

7 juni 2022, 21:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Helmond Sport heeft wel heel ambitieuze plannen voor de komende jaren. De ploeg die vorig jaar op de laatste plaats eindigde in de Keuken Kampioen Divisie heeft namelijk uitgesproken binnen drie jaar te willen promoveren naar de Eredivisie. Dat vertelde voorzitter, directeur en geldschieter Philippe van Esch. 

Al komend seizoen wil de hekkensluiter een flinke stap maken. "Top acht, de play-offs halen", sprak van Esch uit. "We hebben een driejarenplan gemaakt en gezegd: promotie moet in een jaar of drie mogelijk zijn. Dat willen we ook, maar het betekent wel dat we nu stappen moeten zetten die kant uit. We gaan met een vrijwel geheel nieuwe selectie voetballen, die heeft wel enige tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken."

Hoe Helmond Sport de ambities waar wil maken, is voor Van Esch duidelijk. "Beter voetballen, punten pakken. Je moet wedstrijden over de streep trekken, punten halen en hoger op de ranglijst eindigen. Dan heb je een betere staf nodig, een betere entourage en betere spelers. Dat betekent ook meer geld."

Die investering zal dan ook gedaan worden. "We hebben de spelersbegroting jaren heel klein gehouden, een ton of acht. Nu hebben we een analyse gemaakt: als je een beetje mee wil doen bovenin, dan moet er een miljoentje bij. Als je kijkt naar de eerste acht, hebben die een begroting van tussen de twee en drie miljoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen