De Vrij neemt positie én rol Van Dijk over: "Weet wat er gevraagd wordt"

7 juni 2022, 20:19

Na zijn reserverol tegen België zal Stefan de Vrij woensdag wel weer belangrijk zijn als het Nederlands elftal het opneemt tegen Wales. De verdediger zal zowel de positie als de aanvoerdersband overnemen van Virgil van Dijk, die inmiddels op vakantie is gestuurd.

"De bondscoach heeft het net al gezegd, dus ik mag het ook bevestigen", glimlachte De Vrij over zijn basisplaats. Zijn voorbereiding op het duel is niet anders dan afgelopen week. "Voor mij maakt het niet heel veel uit. Ik moet altijd klaar zijn, want er kan van alles gebeuren in een wedstrijd. Wat mij betreft is mijn voorbereiding dan niet anders."

De Vrij vulde de afwezigheid van Van Dijk ook tijdens het afgelopen EK al op en voorziet dan ook geen problemen. "Hij speelt in de rol waar ik al jaren speel, dus ik weet wat daar gevraagd wordt. In het drukzetten, het oplopen, de lijn meenemen als we naar voren moeten... Voor de organisatie is die rol heel belangrijk."

Concurrentie

Tegen België werd De Vrij - net als Matthijs de Ligt - nog op de bank gehouden door Van Dijk, Nathan Aké en Jurriën Timber. "Het is alleen maar goed dat er zoveel kwaliteit rondloopt op die positie. Het prikkelt iedereen als er veel concurrentie is en je moet 'leveren', om de bondscoach te herhalen. Hoe dat komt, toeval of opleiding, durf ik niet te zeggen."

Zie ook: De Vrij met knipoog naar Van Gaal: "Als je heel goed bent in imagineren"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen