FC Utrecht vult keepersbestand verder aan met ervaren Celtic-Griek

FC Utrecht vult keepersbestand verder aan met ervaren Celtic-Griek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 juni 2022 – FC Utrecht heeft de volgende versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Doelman Vasilis Barkas wordt voor één seizoen gehuurd van Celtic. De 28-jarige Griek was door de langdurige blessure van Fabian de Keijzer en het vertrek van Eric Oelschlägel zeer welkom voor de club. 

Barkas werd geboren in het Gelderse Zetten en heeft dus ook een Nederlands paspoort. Van kinds af aan woonde en voetbalde hij echter in Griekenland, eerst voor Atromitos Athene en vervolgens voor stadgenoot AEK. In 2020 tekende hij voor zijn eerste buitenlandse avontuur bij Celtic, maar onder meer door verschillende blessures verdween hij daar al snel weer uit de basis. Barkas is tevens dertienvoudig international van Griekenland en daarmee een bekende van Utrecht-spits Anastasios Douvikas. 

Technisch directeur Jordy Zuidam vertelde op de clubwebsite wat voor goalie de club in huis heeft gehaald. "Vasilis is een grote en atletische keeper. Hij heeft goede reflexen, heerst in de lucht, staat zijn mannetje in één tegen één-duels en heeft uitstraling. Vasilis is bovendien een ervaren keeper, die onder de lat heeft gestaan bij topclubs in Griekenland en Schotland en de nodige interlands heeft gespeeld. Hij geeft ons team een absolute boost."

Barkas lijkt in Utrecht binnen te komen als eerste keeper, waar de beoogde eerste keus De Keijzer voorlopig nog uit de roulatie is. Hij is na Luuk Brouwers, Nick Viergever, Taylor Booth, Joshua Rawlins en Calvin Raatsie al de zesde versterking van de club. Laatstgenoemde zal in eerste instantie overigens geen concurrent zijn. De twintigjarige doelman werd overgenomen van Jong Ajax en zal waarschijnlijk eerst bij Jong FC Utrecht zijn wedstrijden spelen.

Reacties

gerelateerd