Oranje treft verzwakt Wales: rust sterkhouders na plaatsing WK

7 juni 2022, 17:16   Bijgewerkt: 7 juni 2022, 17:25

Het Nederlands elftal zal woensdagavond in Cardiff niet tegenover het sterkst mogelijke Wales komen te staan. Waar de meeste Europese landen deze weken enkel Nations League-duels speelde, plaatste de tegenstander van Oranje zich twee dagen geleden via de play-offfinale voor het WK. Bondscoach Rob Page achtte het daarom niet realistisch dat al zijn beste spelers er tegen Nederland opnieuw zullen staan.

Wales plaatste zich zondag voor het WK na een zwaarbevochten 1-0 zege op Oekraïne. "Is het realistisch om opnieuw het maximale te vragen van onze ervaren spelers? Waarschijnlijk niet", zei Page op zijn persconferentie. "Als je kijkt naar hoe belangrijk de wedstrijd was en de emoties die erbij kwamen kijken, kost dat veel energie. We moeten er respectvol mee omgaan en tegelijkertijd een goed team samenstellen. Het zal een mix worden."

Daarmee bedoelde hij een mix van jongere en juist meer ervaren spelers. "We moeten een balans vinden. We kunnen niet alleen jonge spelers voor de leeuwen gooien op dit niveau. We willen ook wedstrijden winnen." Overigens werden veel spelers ook al gespaard tijdens de eerste Nations League-wedstrijd, vier dagen voor de finale tegen Oekraïne. Dit duel werd met 2-1 verloren van Polen.

WK

Page benadrukte de Nations League wel degelijk serieus te nemen, juist ook omdat het een goede voorbereiding is op de tegenstand op het WK. "We willen het opnemen tegen de besten van Europa en van de wereld. Nederland, België en Polen vallen zeker in die categorie. Daar willen we ons mee meten. Deze wedstrijden zijn nuttig voor ons. We kunnen jongere spelers aan de weerstand laten wennen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen