Keuzestress voor Van Gaal: "Aké en Timber geven visitekaartje af"

6 juni 2022, 23:50

Jan van Halst heeft genoten van Jurriën Timber en Nathan Aké. De verdedigers mochten in de interland met België aan de aftrap verschijnen en stelden niet teleur. De analist hoopt dat het duo vaker in actie gaat komen de komende wedstrijden.

"Achterin heeft Louis van Gaal interessante keuzes die hij moet gaan maken, want Aké en Timber gaven hun visitekaartje wel af", vertelt Bas van Veenendaal bij Ziggo Sport. Van Halst stelt dat de verdedigers 'fantastisch' speelden. "Qua doordekken zijn zij erg goed, want ze weten dat ze met Virgil van Dijk nog een extra slot op de deur hebben. Dat is natuurlijk wel prettig."

Met dat doordekken hadden de Belgen het moeilijk, constateerde de analist. Maar volgens hem waren de verdedigers ook aanvallend van waarde. "Aké had continu de goede inspeelpass, waardoor het Nederlands elftal aan het voetballen kwam, en Timber kennen we van Ajax. Meedoen met het voetballen, mensen wegsturen. Dus voetballend zijn die ook van meerwaarde", besluit de voormalig voetballer.

De keuze is reuze voor Van Gaal. Hij kan namelijk ook nog beschikken over Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij, die zich de afgelopen jaren hebben laten zien bij Oranje. Daarnaast kan Daley Blind ook nog centraal achterin spelen in plaats van als vleugelverdediger. De bondscoach moet dus behoorlijk wat knopen doorhakken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen