Botman zwijgt over mogelijke transfer, maar is duidelijk over Oranje

6 juni 2022, 21:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sven Botman hoopt dat hij zo snel mogelijk duidelijkheid heeft over zijn toekomst. De verdediger van Lille OSC is toe aan een nieuwe stap na twee goede seizoenen in Frankrijk. Newcastle United en AC Milan werden afgelopen winter al aan hem gelinkt, maar toen wilde zijn huidige club niet meewerken. De Italianen zouden nu nog steeds in de markt zijn.

Als hem naar een Milanees avontuur wordt gevraagd, houdt hij zijn lippen stijf op elkaar. Wel is er een duidelijke lach te zien voor de camera van ESPN. "Je bent er gewoon mee bezig. Het is een belangrijk moment voor mij. Ik hoor bijna iedere dag wel iets hierover. Dingen zijn in progressie en ik hoop dat er voor de start van de voorbereiding gedaan is", vertelt de centrale verdediger.

Bij Lille is hij onomstreden, maar het heeft nog niet geleid niet een vaste plaats bij het Nederlands elftal. Botman vindt zelf dat hij er wel klaar voor is. "Ik heb nog niet met de bondscoach gesproken. Of ik er dicht bij zit? Ik heb het gevoel dat het misschien wel een keer kan komen, maar ik ben gewoon geduldig. Natuurlijk hoop je steeds dat je erbij bent, maar ik ben realistisch. Er staan hele goede spelers. Ik moet laten zien dat dat ik erbij hoor."

Botman moest afgelopen winter meer dan vijftig miljoen opleveren, nu zou Lille genoegen nemen met een lager bedrag. De Franse club, die in het seizoen 2020/2021 verrassend kampioen werd, zit financieel in zwaar weer, waardoor de prijs gedrukt wordt. Circa dertig miljoen moet voor geïnteresseerde clubs inmiddels genoeg zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen