'FC Barcelona ziet laatste poging mislukken: Dembélé vertrekt gratis'

6 juni 2022, 20:45

Ousmane Dembélé heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona gespeeld, weten Spaanse media. Er werd gepraat over een nieuw contract voor de Fransman, maar dat lijkt er niet in te zitten. De partijen weten elkaar niet te vinden over het salaris van de buitenspeler.

Dembélé kwam in de zomer van 2017 naar Camp Nou voor circa honderdveertig miljoen euro. Er was geen enkele twijfel over de aanvaller na zijn geweldige periode bij Borussia Dortmund. In Spanje wist hij dat niveau niet tot nauwelijks meer aan te tikken. Door blessures stond hij vaker dan hem lief was aan de kant en qua discipline had hij het ook niet altijd op de rit. Zo zou hij enorm veel gamen en daardoor te weinig nachtrust pakken.

In honderdvijftig wedstrijd was hij goed voor 32 doelpunten. De afgelopen maanden toonde hij bij vlagen echter zijn klasse, waardoor de club graag met hem verder wil. In de winter leken de gesprekken al op niets uit te lopen, waardoor president Joan Laporta stelde dat de aanvaller niet meer in actie mocht komen. Xavi gaf daar niets om en bleef de buitenspeler gebruiken. Daar kreeg de trainer geen spijt van. Hij gaf de meeste assists in La Liga, terwijl hij maar vijftien keer in de basis startte.

Dembélé werd het afgelopen half jaar al gelinkt aan diverse clubs. Paris Saint-Germain, Bayern München, Chelsea en Newcastle United werden genoemd. De kans dat hij alsnog in Camp Nou blijft, lijkt er niet meer te zijn. Dat is de conclusie van El Mundo Deportivo nu er nog altijd geen witte rook is na de onderhandelingen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij trouwens zo goed is waarom zit hij eigenlijk niet bij het nationale elftal deze periode? Hij is volgens mij niet geblesseerd nu en het argument van te veel wedstrijden in het seizoen is hier natuurlijk ook niet aan de orde.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik het nu goed begrijp is het "nieuws" hier dat EMD constateert dat er nog geen nieuws is, en daaruit dan maar de aanname doet dat het klaar is? (waarbij ik nog steeds niet begrijp waarom Barca nog steeds bezig was hiermee: afscheid nemen en uithuilen dat je een enorme miskoop hebt gedaan)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen