'Sensationele transfer op komst? Bale kan naar club in Wales'

6 juni 2022, 22:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gareth Bale kan een contract tekenen in zijn geboorteland Wales. De aanvaller is transfervrij na een periode bij Real Madrid, waar hij voortvarend begon, maar de afgelopen seizoenen niet meer kon rekenen op veel speeltijd. Het ambitieuze Cardiff City wil graag zaken met hem doen.

Dat meldt de BBC. In Spanje verdiende Bale naar verluidt zo'n zeven ton per week. Dat bedrag verdiend de complete selectie van de voetbalploeg uit Wales niet eens. Desondanks wil Cardiff City wel een serieuze poging wagen, aangezien de aanvaller financieel al lang onafhankelijk is. Hij zou dus akkoord willen gaan met een forse salarisvermindering bij de club uit zijn geboortestad. In Wales wordt de buitenspeler op handen gedragen en nu kan hij het gezicht worden van de club.

Cardiff City is ambitieus. De club heeft een Turks-Cypriotische voorzitter en die zou wel oren hebben naar zo'n grote stunt. De eerste gesprekken zouden inmiddels al gevoerd zijn tussen de club en een delegatie van Bale, die zijn land zondagavond nog naar het wereldkampioenschap in Qatar schoot. Mocht hij daadwerkelijk naar Cardiff gaan, dan gaat hij op het tweede niveau van Engeland spelen. Daar werd de ploeg afgelopen seizoen achttiende.

Bale speelde nog nooit een officieel duel voor een club uit Wales. Op jonge leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van Southampton terecht. Op jonge leeftijd brak hij daar door, waarna Tottenham Hotspur hem oppikte. Daar werd hij een wereldster, waardoor hij een transfer naar Real Madrid verdiende. De Spanjaarden betaalden destijds meer dan honderd miljoen euro. Nu mag hij dus gratis op zoek naar een nieuwe werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen