'Einde van tijdperk: Mertens stevent af op transfervrij Napoli-vertrek'

6 juni 2022, 16:28

Dries Mertens en Napoli lijken uit elkaar te gaan. De Belg zou te hoge contracteisen hebben, maar daar willen de Italianen niet in meegaan. Daardoor lijken de partijen na een prachtige periode uit elkaar te gaan. De aanvaller werd de afgelopen jaren op handen gedragen door de supporters en hij werd zelfs de topscorer aller tijden van de club.

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis zou Mertens een salaris hebben voorgelegd van 1,8 miljoen euro, dat door bonussen nog wat verder op kan lopen. De aanvaller zou echter inzetten op vier miljoen euro. Een enorm verschil tussen vraag en aanbod, waardoor Rai en Il Mattino verwachten dat de partijen elkaar niet meer gaan vinden aan de onderhandelingstafel. De Belg heeft een aflopend contract, waardoor hij kan gaan en staan waar hij wil.

De doelpuntenmaker liet eerder al weten dat hij serieus rekening hield met een vertrek bij de Italiaanse club, die derde is geworden in de Serie A, met een gat van zeven punten ten opzichte van kampioen AC Milan. "Ik ben hier gelukkig, maar ik moet realistisch zijn. Napoli heeft mij misschien wel niet meer nodig. Is dat het geval, dan ga ik dat accepteren. Ik moet vooral dankbaar zijn met de kans die ik hier gekregen heb."

Dit seizoen was Mertens goed voor dertien treffers en twee assists in dertig Serie A-duels. In totaal wist hij voor de club 148 doelpunten te maken in 397 wedstrijden. De aanvaller werd in 2013 voor circa tien miljoen euro overgenomen van PSV. Daarvoor speelde hij in Nederland voor FC Utrecht en AGOVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen