Bergwijn over Van Gaal-uitspraak: "Ben niet op het niveau van Robben"

6 juni 2022, 16:06

Louis van Gaal vergeleek Memphis Depay en Steven Bergwijn met het duo Arjen Robben en Robin van Persie tijdens het wereldkampioenschap in 2014. De aanvaller van Tottenham Hotspur vindt die vergelijking te ver gaan.

"Of ik in mijn beste vorm ooit steek? Ja, hier wel. Vertrouwen is belangrijk. Dat doet veel met een speler. Bij Oranje voel ik dat. En het systeem dat wij hier spelen ligt mij natuurlijk ook wel, veel vrijheid samen met Memphis voorin. Ik mag lopen waar ik wil", vertelt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. Van Gaal vergeleek hem onlangs met Robben. "Dat zijn mooie worden, maar ik vind niet dat ik daar al ben. Ik denk wel dat ik er kan komen, dat ik die kwaliteiten heb. Maar laat ik eerst maar eens een WK gaan spelen."

Van Gaal stelde ook dat Bergwijn sneller is dan Robben. "Ach, snelheid zegt niet zoveel, er zijn heel veel voetballers die snel zijn. Ik ben gewoon niet op het niveau van Robben", aldus de aanvaller, die erkent dat er binnen de spelersgroep wel veel gepraat wordt over het team dat in Brazilië derde werd op het wereldkampioenschap. "We hebben heel veel individuele klasse in onze ploeg. En nu moeten we het beste team worden, dat zegt de trainer ook. Er groeit iets. Als je ziet hoe we tegen de Belgen speelden, dat land is toch wereldtop."

Bergwijn was tijdens die overwinning belangrijk met de openingstreffer. In de laatste vier interlands scoorde hij vijf keer. "Het gaat vooral om vertrouwen. Dat voel ik nu bij Oranje onder deze bondscoach en dat voelde ik ook onder Mark van Bommel bij PSV. Dat is wel vergelijkbaar. Daar zijn niet eens veel woorden tussen speler en trainer voor nodig. Dat is een gevoel dat je met elkaar hebt", besluit de aanvaller, die gelinkt wordt aan Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen