'FC Barcelona 'offert' Frenkie de Jong, opvolger wordt al genoemd'

6 juni 2022, 10:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United maakt steeds nadrukkelijker werk van de komst van Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona is de absolute prioriteit van manager Erik ten Hag om het spil te worden in zijn nieuwe project. Hoewel Xavi in hem voor de toekomst ook een sleutelspeler ziet, komt een vertrek steeds dichterbij en wordt er ook al een duidelijke opvolger genoemd.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans maandagochtend. Vooralsnog wil Frenkie zelf liever niet vertrekken, omdat hij Champions League-voetbal wil spelen. Manchester United is weliswaar het meest concreet voor de oud-Ajacied, maar niet de enige geïnteresseerde club. Ook Paris Saint-Germain, Manchester City en Bayern München – dat ook Gavi met het eenjarige contract een zeer serieuze optie vindt – hebben belangstelling.

'Ondertussen is er bij Barça een gecompliceerde situatie. Aan de ene kant wordt het vertrek van De Jong bij de club niet als een drama gezien, omdat hij zich niet ontwikkeld heeft tot een absolute onbetwiste basisspeler én hij financieel een belangrijke rol kan spelen voor de financiële situatie van de club. Aan de andere kant heeft Frenkie aangetoond een speler te zijn van Europees topniveau', schetst de ochtendkrant.

De beleidsbepalers in Camp Nou zijn huiverig om De Jong te verkopen, om zo over te komen als managers die alleen bezig zijn met de financiële situatie uit. De middenvelder zelf geeft aan in Camp Nou te willen blijven spelen, ook omdat hij veel waarde hecht aan het spelen in de de Champions League. Hoewel er binnen Barcelona verdeeldheid is, is de kans volgens MD 'elke dag groter' dat Frenkie geofferd wordt om de financiën op orde te brengen.

Lees ookFC Barcelona 'kan Lewandowski niet betalen'

Opvolger Frenkie

En als de Nederlander daadwerkelijk vertrekt bij FC Barcelona, dan moet dat geldt gebruikt worden om aanvallers naar de club te halen. Dat is het enige voordeel dat Xavi, Mateu Alemany en Jordi Cruijff zien bij het vertrek van de international van Oranje. Spits Robert Lewandowski zou dan kunnen worden aangetrokken, iets dat nu financieel onhaalbaar is. Mocht Manchester City zich melden voor Frenkie, dan zou Xavi dolgraag Bernardo Silva aantrekken. Qua techniek en stijl vindt Xavi de Portugees vergelijkbaar met de oud-Ajacied.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waardeloze club geworden en o.a. Frenky is handelswaar (ja deels logisch) Maar hier klopt iets niet want je kan ook een paar Spanjaarden verkopen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen