Zinchenko vecht tegen tranen en waarschuwt voor oorlog

5 juni 2022, 22:13

Oekraïne heeft het extreem pijnlijke jaar geen fraai tintje kunnen geven. De Oost-Europeanen gingen in de play-offs tegen Wales onderuit, waardoor Oekraïne eind dit jaar niet deel mag nemen aan het wereldkampioenschap in Qatar. Oleksandr Zinchenko kon zijn emoties nauwelijks bedwingen.

"Het is niet nodig om veel over de wedstrijd te praten, want ieder van ons heeft alles gegeven vandaag", zei Zinchenko na afloop tegen Sky Sports. "We hebben er alles aan gedaan, maar de keeper van Wales heeft geweldig werk geleverd. Hij was absoluut de man van de wedstrijd, hij had geweldige reddingen in huis. We hadden misschien meer verdiend."

Het door oorlog geteisterde land hoopte vreugde uit de prestaties van het nationale team te halen. "Bij voetbal horen emoties. Het was mooi geweest om de supporters een beter gevoel te geven, maar we hebben vandaag helaas niet het gewenste resultaat behaald. Het spijt me voor hen", verzuchtte hij.

Zinchenko sprak tot slot ook nog de wereld toe, doelend op de situatie in zijn thuisland. "Iedereen zou in vrede moeten leven. We moeten de oorlog met z'n allen helemaal stoppen, je weet nooit wat er gaat gebeuren. Vandaag is het Oekraïne, morgen kan de Russische agressie tegen jouw land zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen