Messi geeft masterclass en evenaart bizar record met vijf goals

5 juni 2022, 21:52   Bijgewerkt: 5 juni 2022, 23:37

Lionel Messi heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien. De 34-jarige Argentijn beleefde een teleurstellend debuutseizoen bij Paris Saint-Germain, maar speelde in de interland tegen Estland alle frustraties van zich af. De linkspoot nam alle vijf de treffers voor zijn rekening in het oefenduel, waarin Marcos Senesi zijn debuut maakte. Het werd 5-0.

Messi opende al na acht minuten spelen de score vanaf elf meter. Kort voor rust verdubbelde de aanvaller de voorsprong, die twee minuten na de onderbreking op 3-0 werd gebracht. Messi completeerde zijn hattrick en nam daar geen genoegen mee: ook in minuut 71 en 76 meldde de Argentijnse linkspoot zich op het scoreformulier. Het was pas de tweede keer in zijn loopbaan dat hij vijfmaal scoorde. In 2012 lukte het hem tegen Bayer Leverkusen in de Champions League.

Messi, die in de Ligue 1 zes keer trefzeker was en vijftien doelpunten voorbereidde, bracht zijn interlandtotaal op 86 treffers. Daar had hij 162 interlands voor nodig. Argentinië zal eind dit jaar nog één keer hopen op de pure klasse van Messi. De aanvaller wil zich in Qatar kronen tot wereldkampioen. Afgelopen week versloeg Messi Italië in de Finalissima.

Bij Argentinië maakte Marcos Senesi na rust zijn debuut als invaller. De linksbenige verdediger van Feyenoord kwam afgelopen week tegen Italië niet in actie, maar mocht tegen Estland alsnog zijn opwachting maken. Hij kwam in de ploeg voor Ajax-verdediger Lisandro Martínez. Zijn ploeggenoot Nicolás Tagliafico bleef negentig minuten op de reservebank.