Speciale FIFA-regel kan 'Lewa' verlossen van wurggreep Bayern

5 juni 2022, 18:38

Robert Lewandowski wil komende zomer dolgraag naar FC Barcelona verkassen, maar Bayern München laat de Poolse topspits vooralsnog niet gaan. Het leidt tot frustraties bij de aanvaller, die gebruik kan maken van een speciale regel om alsnog een vertrek te forceren.

Dit weekend sprak Herbert Hainer, president van Bayern München, zich nog uit over de situatie. "Contract is contract. Waar gaan we naartoe als een speler zijn contract kan beëindigen, terwijl wij hem tot de laatste dag betalen? Dat is oneerlijk", zei hij tegen het Duitse BILD. "Robert is een professional. Ik ben ervan overtuigd dat hij volgend seizoen voor ons speelt."

Daar is Lewandowski zelf aanzienlijk minder van overtuigd. De Pool wil dolgraag een vertrek naar Spanje forceren. Daarvoor hebben zijn zaakwaarnemers hem onlangs gewezen op een speciale FIFA-regel. In artikel 17 van het FIFA-reglementenboek staat dat alle spelers ouder dan 28 hun contract na drie seizoenen mogen afkopen. Lewandowski speelt al jaren bij Bayern.

Daarvoor zou hij alleen zijn jaarsalaris van zijn resterende contract moeten betalen. Het zou betekenen dat Lewandowski zo'n 24 miljoen euro moet betalen om uit de wurggreep van Bayern München te ontsnappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen